Mijn naam is Marlous, ik ben 33 jaar oud en ik woon sinds 2015 in Utrecht.

 

Na begin 2016 in een diep dal terecht gekomen te zijn ben ik zelf yogalessen gaan volgen. Vooral yin yoga vond ik in het begin enorm confronterend. Op de mat merkte ik pas echt hoeveel stress en spanning er in mijn lichaam zat. En hoeveel (negatieve) gedachten er door mijn hoofd gingen. Zeker door de langere tijd in elke houding werd ik geconfronteerd met een oncomfortabel gevoel en mijn eigen grenzen.

 

Grenzen waar ik overheen ging en bleef gaan, keer op keer. Tot het moment in mijn herstelproces waarop ik écht voor mezelf koos. Ik koos de richting die voor mij goed voelde en waar ik meer rust ervoer. Ik ging beter voor mezelf zorgen en ik nam mijn mentale gezondheid serieuzer. Op dat moment ben ik ook minder gaan werken op de basisschool en gestart met mijn eerste yogaopleiding. 

 

Inmiddels ben ik verschillende opleidingen verder en geef ik al 6,5 jaar yin yogales op donderdagavond. Ook sta ik nog 2 dagen voor de klas op een basisschool in Utrecht. De combinatie van het lesgeven op een school aan kinderen (erg yang) en het geven van (yin) yoga lessen zorgt ervoor dat ik in balans blijf.

 

Daarnaast heb ik vanaf jongs af aan al een passie voor plannen en organiseren. Zo ben ik 4 jaar geleden ook begonnen met het organiseren en faciliteren van workshops en retreats. Dit zijn avonden, halve dagen, hele dagen of weekenden waarbij ik je mee terug naar jezelf neem.

 

Ik blijf altijd op zoek naar de balans en naar de connectie met mezelf. Ik zorg dat ik naast doen en denken ook voldoende tijd neem om te voelen en te zijn. Ik neem je hier graag in mee en laat je ervaren wat dit voor je kan betekenen!


Opleidingen & bijscholingen

2017 - YIN YOGA (50 uur) - Aalo 

2018 - YIN YOGA & MEDITATIE (100 uur) - Stillnessinyoga

2018 - YIN YOGA ADJUSTMENTS (50 uur) - Jose de Groot

2019 -  AERIAL YOGA (50 uur) - Ulu yoga 

2019 - YOGINI VINYASA FLOW (125 uur) - Stillnessinyoga

2021 - SCHOOLVERLICHTING (50 uur) - De nieuwe yogaschool