Yin & Sound

Retreat aan zee

9-11 september 2022

 

Heb jij behoefte aan een paar dagen voor jezelf, wil je naar binnen keren, tot rust komen, verbinden met jezelf, jouw hart openen op een prachtige locatie in het samenzijn met een mooie groep andere vrouwen? Aan het einde van de zomer en alle energie zich langzaam meer naar binnen gaat keren staat er een mooi retreatweekend in Zeeland gepland. Een heel weekend vol met yoga, inspirerende sessies, heerlijk verzorgde maaltijden en veel tijd en ruimte om tot rust te komen, op te laden en nieuwe inzichten op te doen. 

 

We verblijven drie dagen met een fijne groep van maximaal 14 vrouwen op een prachtige plek in de natuur. We hebben een mooi programma samengesteld met verschillende yogasessies, een volle maan ceremonie rondom het vuur,  dans, soudhealing en een stiltewandeling. Daarnaast is er voldoende tijd en ruimte om tot rust te komen en nieuwe inzichten op te doen. Het hele weekend worden we verzorgd door onze geweldige kok. 

 


PROGRAMMA

 

 Flow yoga: We beginnen de ochtenden met een zachte flow waarbij we het lichaam wakker maken. We nemen de tijd voor fijne, rustige stretches en zonnegroeten waarbij we ruimte creëren in het lichaam. Daarnaast zullen we op deze manier de energie door ons lichaam laten stromen en echt vanuit ons hoofd in ons lichaam zakken. 

 

Yin yoga: Yin yoga is een zachte vorm van yoga waarbij we langere tijd in een houding blijven. Door de spieren te laten ontspannen ontstaat er een stretch op het bindweefsel en de meridianen (energiebanen) in het lichaam. Tijdens de stilte van de houding kun je de grenzen van jouw lichaam goed ervaren en opmerken wat er nog meer speelt. Yin yoga vraagt om een mindfull houding. Door de begeleiding van Marlous met geleide meditatie, visualisatie en adem kun je nog dieper in jezelf zakken.

 

Volle maan cacaoceremonie: Tijdens de volle maan op zaterdag 10 september nemen we de tijd voor een mooie ceremonie rondom het vuur. We zullen zachte ceremoniële cacao uit Bali drinken, voor een nog diepere verbinding met het hart. Vanuit hier gaan we verder in een diepe hartmeditatie en zingen we mantra's onder de begeleiding van Wies op haar harmonium en drum. De trillingen, klanken en woorden van mantra’s hebben een positieve betekenis, de kracht zit hem in de herhaling ervan en het zingen in verbinding samen. Door je te focussen op de mantra in het Engels of Sanskriet zal je mind kalmeren en ontstaat er rust en ruimte in hoofd en lichaam. Zingen helpt om je in het dagelijks leven uit te spreken, grenzen aan te geven en blokkades op te heffen. De volle maan staat voor loslaten en gedurende deze ceremonie zal er omhoog komen wat je los mag laten. 

 

Dans: Vrij bewegen door de ruimte, om balans te creëren en te voelen wat er door ons heen wilt stromen. Rustig bewegen, losschudden, luisteren naar waar jouw lichaam behoefte aan heeft.  

 

Soundhealing: Tijdens een mooie muzikale reis bespeelt Wies diverse instrumenten, gekoppeld aan de natuurelementen, de zang en trillingen van de instrumenten zullen hun werk doen terwijl jij al dit fijns liggend mag ontvangen. Zodat we uitrusten, opladen en verbinden met onszelf.

 

(Stilte) strandwandeling: Op een paar minuten rijden van de locatie bevindt zich het heerlijke, uitgestrekte strand. We zullen hier een fijne (stilte) wandeling doen over de weidse stranden, langs de vloedlijn. Afsluitend is er ruimte voor een frisse duik voor wie zich daar goed bij voelt.FINCA VRIJ - ZEELAND

 Je slaapt tijdens je verblijf in één van de heerlijke appartementen die je deelt met 1 of 2 anderen. Elk appartement is uitgerust met een moderne eigen badkamer, een keukentje en een eigen terras. Hier kun je s' ochtends heerlijk genieten van de opkomende zon met een kopje thee.

 

Verder is er een heerlijke tuin met zitplekjes, een prachtige kas waarin we eten, een lichte yogazaal en zeeën aan ruimte om een fijne plek voor jezelf te vinden om te lezen, mediteren of schrijven. En wil je graag een strand wandeling maken? Het strand is maar op enkele minuten afstand met de auto.

 


INCLUSIEF

Gebruik van het gehele retreatcentrum, inclusief de grote tuin

2 nachten in een appartement naar van keuze, opgemaakt bed en handdoeken

2x ontbijt,  2x lunch, 2x diner

Gedurende de dag water, thee/koffie, fruit en snacks

Verschillende yogalessen 

Verschillende verdiepende workshops/groepssessies

Strandwandeling 

Voldoende eigen tijd

 Fijne goedgevulde goodiebag

 

EXCLUSIEF 

Reis – en annuleringverzekering 

Vervoer

 

PRAKTISCHE INFO

Aankomst op vrijdag 9 september tussen 17:00-18:00 uur

Vertrek op zondag 11 september tussen 16:00-17:00 uur

 

Retreatcentrum Finca Vrij - Kapelleweg 29 ScharendijkeOver Wies Frijters: 34 jaar, betoverd door Bali, waar ze lange tijd heeft gewoond en diverse Sound & Voice trainingen heeft afgerond. Met een enorme passie voor persoonlijke ontwikkeling en muziek organiseert zij Soundhealing sessies en Mantra singing circles in Nederland. Daarnaast is ze werkzaam als PMA-mindset coach, binnen haar coachpraktijk begeleidt ze ondernemende vrouwen op hun soul-journey die twijfels, onzekerheid en remmende overtuigingen bij de oorzaak willen opruimen. Waardoor zij patronen gaan doorbreken, gaan genieten van dat waar ze blij van worden en voluit gaan leven vanuit het hart. Want ze gelooft erin dat wanneer we ons verbinden met het vuurtje in onszelf, we vanuit onze kracht anderen kunnen raken en inspireren om zo samen een nog mooiere wereld te creëren!

Over Marlous de Jong: 31 jaar, ondersteund door yin yoga en mindfulness gedurende lastige periodes in haar leven. Marlous ruim 4,5 jaar yogadocent en heeft jaren ervaring in het geven van verschillende yogastijlen, van yin, restorative, vinyasa tot aan yoga nidra. Ze verweeft mindfulness en de Chinese geneeskunde door haar lessen en workshops heen. Tijdens dit retreat aan zee zal Marlous je meenemen terug naar jezelf; door te verstillen en te voelen wat er in je lichaam aanwezig is. Daarnaast laat ze je grenzen ervaren zodat je steeds beter naar jezelf kunt gaan luisteren en keuzes maakt die passend zijn voor jou op dit moment. Even uit het dagelijks leven stappen helpt Marlous om nog beter in te checken bij jezelf en te voelen wat je écht nodig hebt zonder je dagelijkse bezigheden en zorgen. Yin & sound retreat aan zee - 9-11 september - Driepersoonsappartement

Je verblijft gedurende het weekend alleen in één van de fijne appartementen. Je deelt dit appartement met twee andere deelnemers, vriendinnen of familieleden. Dit ruime appartement heeft een moderne badkamer,  een fijn keukentje,  een ruime slaapvide met twee opgemaakte bedden, een extra bed op de begane grond en een eigen terras. Als je samen met anderen komt of het prima vindt om een appartement te delen dan is dit een goede keuze!

€ 444,00

  • Beschikbaar

Yin & sound retreat aan zee - 9-11 september - Tweepersoonsappartement

Je verblijft gedurende het weekend alleen in één van de fijne appartementen samen met één andere deelneemster, familielid of vriendin. Dit ruime appartement heeft een moderne badkamer,  een fijn keukentje,  een slaapvide met twee opgemaakte bedden en een eigen terras. 

€ 499,00

  • Beschikbaar